Таласање - Шетња

Прогнозе Светске банке су да Србија у наредних годину дана може да удвостручи свој бруто друштвени производ на седам одсто, што би знатно утицало на повећање животног стандарда грађана. Државни званичници поручују да ће у најкраћем могућем року спровести све неопходне реформе како би био обезбеđен раст БДП-а. О потенцијалима да се такве најаве остваре у скорије време разговарамо са Милојком Арсићем, професором  Економског факултета.

Да ли спор Анкаре и Кипра око подводног истраживања енергената у источном Медитерану поново прети да поремети иначе лоше односе између две земље? Колико су најаве Турске да ће почети потрагу за нафтом и гасом додатно умањиле могућност обнове преговора о уједињењу подељеног острва? У разговору са нашим сталним дописником из Атине Мајдом Шимунец чућете и најновије информације у вези са незапамћеним злочинима који је починио први серијски убица на Кипру.

Какав ваздух удишемо? Чиме се објашњава податак да су у појединим градовима загађења вишеструко већа од дозвољених? Докле се стигло у реализацији најављених мера, попут субвенција на увоз електронских и хибридних аутомобила, гашења котларница, отварања мерних станица...Због чега загађен ваздух има више утицаја на појаву разних обољења од неисправне воде и хране коју уносимо, питамо др Елизабет Пауновић, консултанта Светске здравствене организације.

Светлана Младеновић ће вам представити дела иностраних писаца који су изазвали велику пажњу домаће јавности. Млада аустријска књижевница Каролина Шути је боравила у нашој земљи и говорила о преводу свог романа „Мора да сам једном ходала по мекој трави" за који је 2015.године добила награду Европске уније за књижевност. Шведска књижевница Мирја Унге је за збирку прича „Бата је сит" добила више престижних награда.

Уредник и водитељ: Дијана Иванов Кадић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара