Моја књига

Зоран Хамовић, директор и главни уредник Издавачке куће Клио, говори о томе зашто му је значајно дело ''Дух времена'' Едгара Морена. Француски филозоф и социолог Едгар Морен познат је по својим радовима из антропосоциологије, социологије културе, политичке социологије, социјалне и културне антропологије. Бавио се такође темама из комуникологије, политике, екологије и биологије. Аутор је значајних књига ''Човек и смрт'' и ''Филм или човек из маште''.

Прва књига ''Духа времена'', која је у Француској објављена 1962. године, бави се темама везаним за феномен масовне културе, док друга књига, објављена 1975, у средиште пажње поставља феномене кризе и догађаја. Истраживања Едгара Морена  дала су знатан допринос развоју хуманистичких наука.

Зоран Хамовић открива на који је начин књига ''Дух времена'' одредила његов живот. Ово дело нашег је саговорника усмерило у правцу интересовања за културолошка и социолошка питања, као и за теме из области савремених медија, што ће постати одлике издавачке куће Клио.
                                                                                                                                                     Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић
 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво