Таласање - Шетња

Какви смо возачи, по каквим путевима возимо? Откуд толики број саобраћајних несрећа, али и алкохолисаних људи за воланом? Колико помажу контрола и репресија саобраћајне полиције? О узроцима стравичног биланса на нашим друмовима само током неколико дана првомајских празника говори Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Да ли се очекује додатно компликовање ситуације у Венецуели и како се сукоби у тој земљи одражавају на остатак света, пре свега због цене нафте? Због чега је једна богата држава за релативно кратак период постала велики дужник? О дубоко подељеној земљи и притисцима на њу споља и изнутра разговарамо са Душаном Васићем, некадашњим амбасадором у Мексику и професором на Факултету за пословне студије.

Заштита животне средине /не/могућа мисија у Србији - од питања отпадних вода, управљања опасним материјама до дивљих депонија, смећа и загађеног ваздуха... Ако су проблеми бројни, а решења скупа, каква је наша излазна стратегија, питамо Биљану Филиповић, помоћницу министра за заштиту живоне средине, Сектор за међународну сарадњу и ЕУ интеграције.

Издавачку кућу „Хеликс" упознали смо по преводима најпознатијих дела научно популарних књига. Последњих година овај издавач потписује и многе преводе врхунске белетристике, а у оквиру пројекта „Креативна Европа". Тако само упознали и нове писце и открили мање познате књижевности. Неке ће данас представити Светлана Младеновић.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи