Забавник

Публика у сали београдског Коларчевог универзитета, 23. јануара 1938. године, прво је видела родин кљун, а онда су се на сцени појавили велика дрвена рода и мали глумац у соколској униформи, Аврам Фреди Алтарас. Уводна тачка звала се "Пушин долазак на свет". Био је то почетак рада Повлашћеног позоришта за децу и омладину "Рода" о којем смо говорили у једном од прошлих Забавника и обећали наставак приче о томе како је изгледала њихова трећа и четврта сезона. Обећање испуњавамо и одлазимо на сцену београдског дечјег позоришта 1939. године.

Захваљујући Џубоксу од 3. фебруара 1968. године, одлазимо иза кулиса фестивала у Санрему. Италијанска штампа опширно је информисала јавност о одабраним мелодијама и онима који ће их извести на 18. фестивалској смотри. Стога неће бити речи о самом фестивалу, него о његовим бившим протагонистима - певачима.

Слика ове даме била је у неком часопису. Параван, дуга распуштена коса... изгледа и распусно и чедно. Онај ко се не разуме у домаће сликарство слути проницљиво мушко око, лирско расположење и велику љубав, а није било ничег од тога. Била је то само једна дивна слика једне заборављене сликарке. Звала се Наталија Цветковић. 

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво