Новости дана

Председник Александар Вучић задовољан је постигнутим споразумима, потписаним уговорима као и плановима за даљи развој пословне али и војно- техничке сарадње са Кином. Вучић је прецизирао да су потписана три значајна уговора, медју којима и уговор о изградњи индустријског парка у Београду. Председник Вучић је разговарао и са Ванг Хунингом, чланом Сталног комитета Политбироа Централног Комитета Комунистичке Партије Кине. Говорио је и на панелу Комунистичке Партије Кине "Повезивање међу људима", одржаном уочи почетка форума „Појас и пут".

После пет месеци, на киосцима на северу Косова и Метохије појавиле су се дневне новине из централне Србије, а од понедељка ће штампа бити дистрибуирана и у другим српским срединама на Космету, јавља Радио Косовска Митровица. Новине нису стизале на Космет пошто је Приштина увела таксу од 100 одсто на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине.

Скупштина Србије усвојила је Закон о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима, који треба да реши проблем више од 17 хиљада грађана, корисника тих кредита. Закон је резулат компромисног решења државе, удружења грађана и банака. Грађани ће моћи да изаберу да ли ће по новом закону конвертовати преостали део кредита у евре или ће наставити са судским споровима. Скупштина је усвојила и допуне Закона, по којима ће плате запослених у предшколским установама од маја бити повећане за девет одсто.

Србија је лидер у Европи по броју жена и девојака у сектору информационих технологија, поручила је премијерка владе Ана Брнабић на обележавању Међународног дана девојака у информационо-комуникационим технологијама. Брнабићева је ученицама основних школа поручила да су оне највећи потенцијал Србије, и да ће влада учинити све да успостави квалитетан образовни систем и омогући боље услове за живот, како би оне остале и радиле у Србији.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана састаће се у 160-ом „вечитом дербију", који ће бити одигран у оквиру 33-ћег кола Суперлиге. Утакмица на стадиону Рајко Митић почиње у 19 часова. Пренос је на Првом програму Радио Београда.

Уредник емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи