Новости дана

У 2.06 навршило се двадесет година откако је у НАТО бомбардовању убијено 16 радника РТС-а. Породице, пријатељи и колеге и даље постављају питање "Зашто?". Пошту страдалим радницима код споменика "Зашто?" и ове године су одали представници РТС-а, новинских удружења, колеге и породице погинулих.

Премијерка Ана Брнабић је поводом медијских навода да се споразум Београда и Приштине очекује до октобра рекла да су притисци све већи. Истиче да разграничење никада није било на агенди, већ да је било једна од опција. "Никад тај предлог није био на столу. Да ли очекујем да дође до споразума до октобра? Не очекујем. Немам разлога да верујем јер смо све даље од дијалога и од могућег решења", рекла је Ана Брнабић која учествује н економском форуму на Јахорини.Исламска држава преузела је одговорност за координисане бомбашке нападе у Шри Ланки током којих је настрадала 321 особа, јавља агенција Амак.

Ројтерс преноси да агенција није прижила доказе за те тврдње. Раније данас су званичници у Шри Ланки саопштили да су напади на цркве и хотеле представљају освету за скорашњи напад на џамију у Новом Зеланду.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]