Новости дана

Број погинулих у синхронизованим бомбашким нападима на Шри Ланки је, према најновијим подацима 189, док је више од 500 људи повређено. Међу страдалима је, уз локално становништво које обележава Ускрс и 35 странаца, а према првим информацијама, они су грађани Сједињених Америчких Држава, Велике Британије и Холандије, преносе агенције. Широм Шри Ланке проглашен је полицијски час. Школе ће бити затворене сутра и прекосутра, а повећане су и безбедносне мере на аеродромима широм земље. Влада те земље одлучила је да привремено блокира друштвене мреже, јавља Ројтерс.

Председник Србије Александар Вучић упутио је писмо саучешћа председнику Шри Ланке Маитрипали Сирисени. "Дубоко смо ожалошћени што су мета биле католичке цркве и верници и то на Ускрс, дан који треба да донесе мир и радост", наводи се у Вучићевом писму и оцењује да ти застрашујући акти показују да тероризам не поштује ни светиње, нити људске вредности. Председник Србије је поручио како морамо да будемо снажнији него икад пред изазовима и окрутношћу зла које не преза ни пред чим да би владао страхом.

Папа Фрања осудио је "сурове нападе" у Шри Ланки. Он је пред десетинама хиљада окупљених на Тргу Светог Петра у Ватикану изразио своју најдубљу повезаност с хришћанском заједницом која је погођена током окупљања у молитви, као и с другим жртвама на Ускрс.

Министар спољних послова Ивица Дачић уручио је у Лозници кључеве за 30 станова избеглицама из Босне и Херцеговине и Хрватске у оквиру Регионалног стамбеног програма. Истакао је да је у Лозници у току градња још две зграде, са по 30 станова и навео да избегли после више од 20 година заслужују сигурност . Дачић је оценио да решавање избегличког питања представља најважнију моралну обавезу државе и међународне заједнице . Шеф српске дипломатије је рекао да се станови за избеглице граде на више од 40 локација широм Србије - у Нишу, Новом Саду, Старој Пазови и другим местима. Најавио је и да ће ускоро ће бити готове зграде у Неготину и Kладову.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Ирена Јеловац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво