Новости дана

Потпредседник Српске листе, Игор Симић, каже за РТС да грађани на предстојећим ванредним изборима морају показати да Приштина не може да управља срединама у којима живе Срби. Додаје да јединство нашег народа на Kосову и Метохији изазива нервозу. Kандидате за градоначелнике општина са српском већином пријавиле су Српска листа, Демократска партија Kосова и покрет "Самоопредељење". Kандидати Српске листе су: Горан Ракић у Kосовској Мотровици, Срђан Вуловић у Зубином потоку, Вучина Јанковић у Звечану и Зоран Тодић у Лепосавићу. Ванредни избори у тим општинама биће одржани 19. маја.

Председник Александар Вучић је, уочи посете Kини, разговарао са амбасадорком Чен Бо. Истакао је да је учешће на Другом форуму „Појас и пут" у Пекингу велика част за Србију и потврда да Kина у нашој земљи види поузданог партнера. Он је пренео чврсту подршку Србије визионарској идеји председника Си Ђинпинга, која ће допринети напретку целог човечанства. Вучић је нагласио да председнику Сију жели да захвали за све што је учинио за Србију, за сву помоћ у економском развоју и подршку у питањима од државног и националног интереса. Амбасадорка Чен је истакла да председник Си веома цени српско-кинеско пријатељство и председника Вучића лично. Она је нагласила да ће Форум окупити 40 светских шефова држава и влада, а да ће председник Србије бити међу три лидера који ће дати завршну реч.

Поводом Дана Војске Србије у згради Старог Генералштаба свечано су додељене награде припадницима Војске за учињено дело, за резултате од посебног значаја, најбоље спортисте, као и војне спомен-медаље за достигнућа у спорту. Награђено је 14 припадника Војске и Министарства одбране. Министар одбране Александар Вулин рекао је да су награде начин да се укаже признање и поштовање људима који на свом радном месту дају максимум. Истакао је да Војска Србије није плаћеничка, већ војска људи који воле свој посао и позив, а изнад свега воле Србију и свој народ.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Ненад Селаковић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се