Забавник

Публика у сали београдског Коларчевог универзитета, 23. јануара 1938. године, прво је видела родин кљун, а онда су се на сцени појавили велика дрвена рода и мали глумац у соколској униформи, Аврам Фреди Алтарас. Уводна тачка звала се "Пушин долазак на свет". Био је то почетак рада Повлашћеног позоришта за децу и омладину "Рода".

Дечје позориште, основано по замисли књижевника Бранислава Нушића, било је повлашћено јер је било ослобођено плаћања обавезних такса и пореза, а посебно је било и по томе што су први пут дечје улоге играла деца, а улоге одраслих - професионални глумци. Прва представа заказана је за 19. јануар, али тога дана преминуо је Нушић, па је ново позориште почело с радом 4 дана касније...

Џубокс број 30 од 3. октобра 1968. године. За тадашња три динара, 32 стране о поп и рок музици, топ-листе, осврти, репортаже, вести, актуелне фотографије... све у свему часопис који нам сад већ деценијама недостаје. Зато, мало подсећање у Забавнику на то како се 60-их  гледало на електронику у служби музике, или на допуњавање звука и светлости.

Пред микрофоном су се можда зачеле многе љубави, али се још ниједна није завршила браком.  Тим речима почео је текст под насловом "Прва радио-свадба; Романса пред микрофоном завршена са Исаије ликуј", објављен у часопису Радио Београд, 28. фебруара 1941. године.

Радио-певачи и певачице воле да бацају једни другима погледе, али ти погледи никада нису толико интензивни да обећавају јарам до гроба. Ипак, изузеци подређују правила! Изузетак који је учинила госпођица Зорка Катинска са господином Богданом Буташом...

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво