Читај ми!

''Деветстопетнаеста - трагедија једног народа''

Доктор Александар Ђорђевић, ортопед и онколог, говори о томе зашто воли дело Бранислава Нушића "Деветстопетнаеста – трагедија једног народа". 

Бранислав Нушић највећи је српски комедиограф и по томе углавном и познат читалачкој публици. Међутим, током Првог светског рата Нушић се заједно са војском и народом повалчио према Албанији. Сустигла га је и велика породична трагедија. У Колубарској бици погинуо му је син јединац. Своја, као и осећања целокупног народа, описао је у књизи ''Деветстопетнаеста - трагедија једног народа''. Кроз судбине малих, обичних људи, што књизи даје животност какве нема у историјским делима, Нушић је непоновљиво приказао ову непојамну трагедију српског народа, у спомен свима који су изгубили своје животе и за наук будућим генерацијама.

У емисији ће бити речи о овом Нушићевом делу, о патриотизму и личној жртви, о способности емпатије као и о односу медицине и књижевности.

Доктор Александар Ђорђевић, специјалиста ортопедске хирургије и онколог "Институтa за ортопедију - Бањица", један је од водећих хирурга из области онколошке ортопедије.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић.

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво