Новости дана

На данашњој седници председништва Српске напредне странке биће речи о могућим превременим изборима. Председник Вучић искључио је могућност разговора са опозицијом, и поручио им у ауторском тексту за Српски Телеграф да се спреме за истину. Каже да ће са грађанима да разговара увек, али са онима који мисле да су силеџијство и насиље пут до државне касе, привилегија и пљачке, нема намеру никада.

Потпредседница СНС-а Марија Обрадовић рекла је да ће на седници, осим о изборима, бити речи и о Косову и Метохији, економској ситуацији у Србији, инвестицијама и припремама за предстојећу скупштину странке. Поручила је да је, према свим истраживањима, Српска напредна странка далеко испред других странака у Србији и да ће опозиција морати да има озбиљан програм.

Европска унија, заједно са САД и другим државама, поново је позвала владу у Приштини да одмах укине 100 одсто увећане таксе на производе из Србије и БиХ. Та мера омета и дијалог и европски пут Приштине, изјавила је за Зери портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич.

Данас је код Пирота, пуштена у саобраћај алтернативна деоница пута поред коридора 10, која спаја ауто-пут, индустријску зону и центар града.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће влади предложити нове измене Закона о безбедности саобраћаја на путевима на основу којих пољопривредни произвођачи ипак неће морати да пререгиструју тракторе и пољопривредне машине до 3. априла. Власници ће морати да поседују једино потврду о техничкој исправности, што је и до сада била законска обавеза.

Фудбалери Србије играће у Лисабону против Португалије на почетку квалификација за Европско првенство. Утакмица почиње у 20 часова и 45 минута, а пренос је на Првом програму Радио Београда.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво