Новости дана

Уочи обележавања две деценије од почетка НАТО-бомбардовања Савезне Републике Југославије, председник Александар Вучић оценио је да је то што се догодило 1999. године била агресија, и поручио да грађани треба да буду сигурни у своју будућност, јер је земља независна и неупоредиво снажнија економски, али и војно. Каже да је поносан на чињеницу да већ пет година на озбиљан начин обележавамо годишњице НАТО агресије, и што се не плашимо да кажемо да јесмо жртва и да ствари назовемо правим именом. Поновио је да Србија мора да се окрене будућности, али је каже да не заборавимо злочине које су над нашим народом и децом почињени.

Председник Србије обишао је радове на згради Радио Телевизије Војводине у Сремској Каменици, који су почели новембра 2017. 18 година после рушења од стране НАТО пакта. Завршетак радова очекује се за шест месеци, а реч је о инвестицији од око 50 милиона евра.

На Међународној конференцији "Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва", у оквиру обележавања 20 година од НАТО агресије, министар одбране Александар Вулин је истакао да Србија ничим није изазвала ни узроковала НАТО агресију. Србија је, каже, урадила оно што би урадила свака слободна земља, борила се и бранила од терористичких напада, а зато је, уместо награде, доживела да буде нападнута и бомбардована. Подсетио је да је Србија изабрала да буде војно неутрална и поновио да нећемо постати чланица НАТО-а.

Исламска држава је поражена на свом последњем упоришту у Багузу у Сирији, саопштиле су сиријске демократске снаге које подржавају Сједињене Америчке Државе. Наводе да је том победом проглашен крај самопроглашеног Калифат који је некада заузимао трећину Ирака и Сирије. Портпарол Сиријских демократских снага Мустафа Бали изјавио је да ће борба против екстремиста бити настављена "до истребљења".

Мира Васиљевић, вокална солисткиња народне музике и оснивач женске певачке групе „Ђердан" преминула је 85-ој години у Београду, после дуже и тешке болести. Солистичку каријеру започела је 1961. године као солисткиња Радио Београда. Носилац је бројних награда и признања.

Опело Мири Васиљевић биће одржано на београдском Новом гробљу у среду, 27. марта у 12 часова и 30 минута , а сахрана је у 13 часова.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Тина Амић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво