Недељом за село

Према Закону о безбедности саобраћаја, 3. априла истиче рок да пољопривредници пререгиструју и замене старе таблице на тракторима, приколицама и радним машинама. Они који то не учине неће моћи да учествују у саобраћају, укључујући и атарске путеве. Регистрација, која подразумева технички преглед и осигурање, кошта до 100 евра. Новина је да убудуће неће бити трајне регистрације, него ће она морати да се обнавља сваке године.

Сетва шећерне репе је у току, а за неколико дана почеће и сетва сунцокрета и осталих пролећних култура. Према проценама, овогодишња сетва биће нешто јефтинија од лањске.

Тренутно стање у воћњацима је добро. Зима није оставила негативне последице, али још није прошла претња од пролећних мразева. На седници Радне групе за унапређење узгоја малине, која је прошле недеље одржана у Чачку, утврђено је да је производна цена тог воћа у Моравичком и Златиборском округу 110, 9 динара за килограм, док је у Пријепољу и Брусу, где не постоје адекватни услови за узгој малине, производна цена 139,3 динара за килограм.

Покрајина ове године за субвенционисање пољопривреде издваја више од 1, 3 милијарде динара. Поред тога, војвођанским пољопривредницима на располагању су и повољни кредити за унапређење производње.

Представићемо вам и социјално предузеће Раданска ружа из Лебана, које се бави прерадом воћа и поврћа, по традиционалној рецептури. У њиховом теглама је, поред аутентичног укуса, и много љубави.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи