Новости дана

НАТО агресија је била тежак злочин против мале суверене земље, али је српски народ и 20 година после тога непокорен, изјавио је председник Србије Александар Вучић на Четвртој међународној конференцији ,,Београдски стратешки дијалог - Двадесет година од бомбардовања Југославије - поруке за европску безбедност у 21. веку. Истакао је да је Србија војно неутрална земља, и да жели добре односе са Алијансом, али не и чланство у њој. Нагласио је и да не постоји притисак који може да натера Србију да прихвати резултате Нато агресије 1999. године. 

Полиција је у претходна два дана привела 18 особа у вези с протестима и упадом у зграду РТС-а, изјавио је директор полиције Владимир Ребић. Прекршајни суд у Београду осудио је укупно седам особа. Поводом најаве опозиционих лидера да ће се поново окупити ако сви приведени не буду данас пуштени, Ребић је гостујући у Јутарњем дневнику рекао да нема потребе за протестом јер, како је истакао, у Србији постоји правна процедура и самим тим полиција не може да се меша у одлуке суда.

Неколико особа је повређено у пуцњави у холандском граду Утрехту, саопштила је локална полиција. BBC јавља да је један мушкарац испалио хице на путнике у трамвају. Због инцидента је блокиран трг код трамвајске станице на периферији града, а на месту несреће су службе хитне помоћи. Хеликоптери надлећу област. Холандска полиција не искључује тероризам као могући мотив за напад.

Од почетка године у саобраћају у Србији је погинуло 67 особа, што је за трећину мање него на почетку 2018. Међутим, најновији резултати акције Саобраћајне полиције спроведене прошле недеље показују да смо веома недисциплиновани возаци. О томе говори и податак да је МУП рутинском контолом у фебруару за само три дана написао 12 000 казни због коришћења мобилнг телефона и невезивања појаса.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи