Новости дана

Председник Србије Александар Вучић наставио је кампању "Будућност Србије", обиласком Борског округа. Посетио је погон топионице бакра "Зиђин Бор". Вучић је истакао да је уверен да 5.000 радника у РТБ-у може да буде покретач развоја целог истока Србије. Кинеска компанија "Зиђин" ће у РТБ Бор само ове године уложити 160 милиона евра, а у наредних неколико година, уз налазиште Чукару Пеки код Бора, до две милијарде евра, рекао је Александар Вучић, у оквиру обиласка Борског округа.

У 17 часова је у Бору превиђено да се председник Вучић и премијерка Ана Брнабић обрате грађанима.

Држава има индиција ко би могао да стоји иза убиства Оливера Ивановића и чим буде могла да их докаже изаћи ће у јавност са тим информацијама, рекао је за РТС министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Према речима министра Стефановића, све што је радило наше тужилаштво и Безбедносно информативна агенција указује да кривце и налогодавце не треба тражити међу Србима.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оштро је осудио синоћни напад на двојицу српских младића у насељу Бошњачка махала у северној Косовској Митровици као део политике застрашивања српског народа. Линч двојице српских младића у насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице део је организоване и политички инспирисане тактике застрашивања српског народа на Косову и Метохији, а циљ је да се серијом изолованих инцидената изазове противреакција српског народа и даља ескалација напетости, рекао је Ђурић.

Велики скуп опозиције у Тирани. Демонстранти су пробили ограду око зграде седишта премијера Едија Раме и парламента. Полиција је употребила сузавац. Хиљаде људи је изашло на улице Тиране незадовољни стањем у држави, захтевајући оставку премијера. Скуп обезбеђује око 1.200 припадника полиције и гарде.

Кошаркаши Србије могу да буду задовољни жребом за Светско првенство у Кини. "Орлови" ће у групној фази такмичења играти против Италије, Филипина и Анголе у граду Фошану. Србија је постављена у групу Д, што значи да ће се, уколико прође даље, укрштати са групом Ц у којој се налазе Шпанија, Иран, Порторико и Тунис.

Извор слике са насловне стране: Наташа Аћимовић/Радио Београд 1

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво