Новости дана

У пуцњави на Новом Зеланду, у две џамије у граду Крајстчерчу, убијено је најмање 49 људи. Велики број је повређен, многи су у критичном стању. Како је саопштено, нападач је Аустралијанац Брентон Тарант. Полиција је саопштила да је ухапсила три мушкарца и једну жену. У њиховим аутомобилима је пронађена велика количина експлозивних направа. Мотиви напада и даље нису познати. Ниво безбедности у земљи подигнут је на највиши ниво. Почасни конзул Србије на Новом Зеланду Стеван Бербер, каже за Први програм Радио Београда, да према првим информацијама, међу страдалима нема држављана Србије.

Председник Александар Вучић захвалио је министру спољних послова Гренаде Питеру Дејвиду на подршци територијалном интегритету и суверенитету наше земље. Рекао је да је одлука Гренаде да повуче признање једнострано проглашене независности Косова и тиме дâ предност налажењу компромисног решења кроз дијалог, доказ принципијелности у поштовању међународног права. Он је истакао да је посебно важно што Гренада своју подршку показује и у оквиру међународних организација. Министар Дејвид је поручио да Србија увек може да рачуна на подршку Гренаде. У разговору су констатоване могућности за сарадњу у пољопривреди, области информационих технологија и телекомуникација, као и у образовању и спорту. Вучић и Дејвид су се сагласили да ће усвајање уговорног оквира о сарадњи олакшати стварање веза између Србије и Гренаде.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да смо све сигурнији да Тачи, Весељи и власти у Приштини стоје директно иза убиства Оливера Ивановића. Навео је како очекује да ће наши истражни органи ускоро моћи да пруже више података о том случају.
Предходно је, Хашим Тачи изјавио да је Милан Радојичић главни осумњичени за убиство Ивановића, а да је Београд наручилац убиства. Рекао је да ће Приштина на претње из Београда одговорити војском и полицијом. Реагујући на Тачијеву изјаву, Марко Ђурић наводи да Србија никоме не прети, као и да Срби на Космету не треба да брину "због Тачијевог звецкања оружјем".

У свим клиникама Клиничког центра Србије од данас су поново дозвољене посете пацијентима. Забрана посета уведена је 5-ог фебруара како би се спречило ширење респираторних инфекција код хоспитализованих пацијената.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво