Драмски програм за децу - Јелена Попадић Сумић: Школа за патуљке, премијера

Ауторка драме бави се осетљивим тренутком поласка у школу дечака Павла. У ноћи пре првог дана у школи он сања чудан сан у којем помаже патуљку Катичку да се домогне чаробног дијаманта. Тај сан је метафора за дечје превазилажење страха од непознатог, страха од будућности, у којој га заправо чекају драгоцени доживљаји и ликови.

У сну се главни јунак смањује јер се у стварности осећа малим пред својим страхом. Ауторка суптилно бира начине на који се страх формира, али и разграђује у дечјој глави. Нешто од чаролије сна прелива се и у стварност, чиме се потврђује ауторкина идеја да та стварност које се толико плашимо као деца и која се први пут озбиљније манифестује пред полазак у школу, заиста садржи неке чаробне тренутке који чекају на нас.

У драми играју: Вукашин Јовановић, Дубравко Јовановић, Бранислав Платиша и Павле Вулетић

Лекторка је Наташа Шуљагић, музички сарадник Предраг Стаменковић, тон-мајстор Зоран Узелац, редитељка Миленија Стаменковић, а уредница серије Мелина Пота Кољевић.

Драмски програм

Autor:
Драмски програм Радио Београда

Драмски програм на РБ1 емитује репризну и премијерну продукцију у серији Драмске минијатуре суботом у 20:00, Драмски програм за децу недељом у 12:15 и у серији Радиотека недељом у 23:00. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво