Таласање - Шетња

Влада Србије је усвојила предлог Закона о изменама и допунама закона о ауторским и сродним правима и упутила га на усвајање Скупштини. Каква све побољшања би нови закон требало да донесе у овој области? На које начине ће зауставити пиратерију? И како боље заштитити носиоце ауторских и сродних права? Гости: Дејан Манојловић, директор СОКОЈ-а и Никола Вилотић, директор ОФПС-а (Организације произвођача фонограма Србије).

Управо је почела шеста сезона кампање за очување и промоцију културне баштине Србије. Циљ је да се укаже на велики број културних добара које имамо и колико су она важна за наше представљање у свету и као туристички потенцијал и адут Србије. О томе разговарамо са Миланом Симоновићем, из организације ДАР, која је оснивач кампање.

Новооткирвена писма Николе Тесле од данас се налазе у београдском Музеју књига и путовања, који чува и књиге на пергаменту и фетусу оваца, јестиве књиге од пиринча, будистичке молитвенике, књиге на палмином лишћу, на страницама од свиле, преко 25.000 књига са потписима аутора, рукопис Тина Ујевића, писмо Исидоре Секулић, оригинални гардеробер краљице Наталије, штап Краља Милана, први радио у Југославији, тестамент Павла Вуисића. Кроз музеј књига и путовања, Мутеј српске књижевности и Кућу легата провешће нас Виктор Лазић, чија породица већ 250 година пасионирано скупља и чува књиге.

Ивана Шпановић освојила је још једну златну медаљу на Европском првенству у скоку у даљ. Са њом је разговарала Снежана Пантовић.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво