Време спорта и разоноде

Трофеј Супер купа Србије у рагбију 13 не мења власника. Прошлогодишњи победник, Црвена звезда, у витрине је унео трећи пехар овог такмичења. На терену БАСК-а, на Царевој ћуприји, `црвено-бели` су у финалу савладали екипу вечитог ривала, Партизана, резултатом 62-12. Један од јунака утакмице Милош Зоговић биће са нама на почетку овог издања породичног магазина Радио Београда 1. Придружиће му се у студију и саиграч Стефан Николић.

Брачни пар Главашки, Јана и Зоран, једноставно не може да замисли живот без мириса бензина и чаролија које собом носи свет аутомобила. Приликом њиховог првог гостовања, дознали смо да све редовно бележе камерама, сваког месеца имају по 700 хиљада прегледа клипова на друштвеним мрежама, па ће нам ове суботе најавити нове заједничке подухвате. Подразумева се да и одатле стиже путопис за друштвене мреже. Наредне недеље, пак, креће сезона и код нас, јунаци овог сегмента емисије представиће се у аутослалому, на Београдском сајму. 

Двадесети  `Гитар Арт` фестивал биће одржан од 12 до 17. марта у Београду под слоганом `Апплаусе!`. Фестивал је у своје токо две деценије постајања успео не само да одржи континуитет и да се прошири у више праваца, већ је ове године сачинио и спектакуларну листу гостију. Током шест фестивалских дана одржаће се девет великих концерата, а Београд ће посетити преко 120 најистакнутијих имена гитарског света из 35 земаља широм света. Наш гост и саговорник је директор `Гитар арт фестивала` Бошко Радојковић.

Основана је Рафтинг асоцијација Србије. Данас- неколико реченица о њеним циљевима и идејама, уз најаву атрактивног априлског дешавања у Прибоју на Лиму, на ту тему говори председник Рафтинг асоцијације Србије Дејан Пузовић. Готово да нема викенда да се Дамир Микец, шампион у стрељаштву, не овенча неком титулом. Последња је била пре неколико дана, на првенству Србије. Сутра се играју утакмице финала Купа у одбојци у обе конкуренције. У првој утакмици, у финалу 54. Купа Србије за одбојкаше, играће Црвена звезда и Раднички из Крагујевца. Потом на сцену ступају даме, састају се Железничар и Црвена звезда.Чућемо очекивања кормирала `црвено-белих` девојака Александра Владисављева и шефице стручног штаба популарних `дизелки` Мирјане Мусулин.

Сајам занатства, послатица и хобија одржава се наредне суботе. У организацији агенције `Супер мама`, сутра се у Крагујевцу одржава `Позоришни карневал`. Две интересантне изложбе представљене су јуче у Културном центру Зрењанина. `Бонго...или дружина ретких кућних љубимаца`, назив је нове књиге Весне Ћоровић- Бутрић .Басиста, певач и кантаутор пореклом из Камеруна, Ричард Бона, наступитће у Београду, сутра и у уторак. `Мостар Севдах Риунион` представиће се поново београдској публици у петак у `Дорћол Плацу`. Најбоља српска џудисткиња Милица Николић поново је изабрана за спортисткињу године Црвене звезде.

Народни музеј Пожаревца у Галерији савремене уметности представља изложбу сачињену од колекције радова из уметничке збирке амбасаде Мексика у Србији.  `Портрети Србије: Нада за будућност` је изложба уметничке фотографије Американца Веслија Чанела која приказује Србију кроз слике и приче њених људи, погледаћемо је у Етнографском музеју. У Свилајнцу се сутра одржава `Покладни маскенбал`. `Мачкаре маскенбал` биће одржан 12. марта у Голубинцима. У Трговишту се наредне суботе одржава још једна `Џипијада`. Градска библиотека "Владислав Петковић Дис" из Чачка и ове године организује традиционалне `Дисове дане`. Витез кулинарства Милијан Стојанић обрадоваће нас још једним предлогом јеловника за недељни ручак, а кад смо већ код доброг залогаја -У Бачу се данас одржава `Бачка куленијада и кобасицијада`.

Током емисије пратићемо и актуелности из света спорта, као и јавног , уметничког и културног живота. Резултати домаћих и европских утакмица, музика у распону од златних `фестивалских` до актуелних хитова, укратко- емисија за све генерације. Због тога ће у среду, 13. марта наше `Време спорта и разоноде` обележити свој 59. медијски рођендан. И данас делимо улазнице за фина културна дешавања, за то су задужени Дом омладине Београда, `Академија 28` и Културни центар Чукарица.

 

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво