Код два бела голуба

„Наш живот је саткан само од светлости и љубави. Ко пожели нешто више и машта о нечем лепшем, на путу је да постане песник.“

Душан Ковачевић рођен је 12. јула 1948. године у селу Мрђеновцу поред Шапца. Основну школу завршио је у Шапцу, а гимназију у Новом Саду. Академију за позориште, филм, радио и телевизију студирао је у Београду, дипломирао је на одсеку Драматургије 1973. године. Радио је као драматург за Драмски програм Телевизије Београд. Био је доцент на Факултету драмских уметности у Београду, а од 1988. године је директор Звездара театра.
Седамдесети рођендан књижевника Душана Ковачевића, Библиотека града Београда обележила је објављивањем књиге „Хумор је светлост".

Говорећи о свом стваралаштву у разговору којим се отвара књига, Душан Ковачевић је истакао како се писањем, маштом, хумором и иронијом ослобађао мрака сакупљеног у себи.

У вечерашњој емисији „ Код два бела голуба", Ковачевић нам открива како је постао писац, како је 1969. године, скоро ненамерно, уписао драматургију на Академији за позориште, филм, радио и телевизију  и како је писање, до тада чиста разбибрига, постало „морање"  и животни позив.  Открива нам и како је још као студент ушао у Атеље 212 са две драме „Маратонци трче почасни круг" и „Радован Трећи" и како му је добродошлицу пожелео Борислав Михајловић Михиз.

Аутор: Тамара Крстић

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво