Недељом за село

Ових дана почело је пријављивање пољопривредника за субвенције од 4 хиљаде динара по хектару , као и за дизел гориво. Пријаве до 30. априла могу да подносе сва активна  регистрована пољопривредна газдинства.  Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже да новца има довољно и да нема разлога да се пред Управом за трезор стварају редови.Процедура је једноставна, а новац ће стизати на начуне после неколико дана.

Анализе показују да је млеко са домаћих фарми, по нивоу афлатоксина, готово у потпуности у складу са европским стандардима, каже директор Дирекције за националне референтне лабораторије Ненад Доловац. То значи да има до 0,05 микрограма афлатоксина по килограму, мада је код нас дозвољена граница 5 пута већа.

Пољопривредници су почели припреме за пролећну сетву. Сва је прилика да ће многи ове године одустати од шећерне репе, што због ниске цене, што због губитака које су на тој производњи забележили прошле године. Произвођачи, али и представници шећерана кажу да без помоћи државе производња шећерне репе нема перспективу.

Виноградари су почели резидбу, од које зависи и род и квалитет грожђа.

Србија је прошле године извезла пољопривредне производе у вредности од око 3 милијарде евра. Реч је углавном о примарним пољопривредним производима. Према оценама стручњака, али и надлежних, у будућности би требало више да се орјентишемо на производњу и извоз здраве и квалитетно прерађене хране.

У емисији ћете чути и зашто људи долазе у Етно село Ракезићи у Брезовици код Трстеника и како се уопште живи на обронцима Гоча.

Уредник и водитељ Даворка Тешић. 
Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара