Новости дана

Председник Александар Вучић упозорио је да Пришштина наставља са озбиљним и опасним провокацијама, које драматично угрожавају опстанак српског народа на Косову и Метохији. Вучић је у Београду на прес конференцији, после састанка са 140 политичких представника Срба са Космета, навео неколико инцидената, почев од најновијег - упада полиције, односно Албанаца, на територију Зубиног потока, која је узнемирила локално становништво. У наредна два дана следи прихватање новог статута Трепче, што води ка блокади рачуна, јер Трепча није регистрована по српским законима, већ као УНМИК Трепча, под окриљем Уједињених нација, објаснио је председник. Косовски Албанци желе уништење Трепче, а то би, каже, значило да 2 хиљаде 400 људи остане без посла. Представници Срба затражили су повлачење из свих косовских институција, а Вучић их је замолио да сачекају одговор 45 дана да би обавио консултације са важним светским лидерима укључујући и Кину.

Пакистански званичници су саопштили да су оборена два индијска авиона и заробљена два пилота, док из Њу Делхија потврђују губитак једног авиона, али наводе и да су оборили једну пакистанску летелицу. Како јавља Раша тудеј, Индија је оборила пакистански борбени авион и изгубила свој МиГ-21. Пакистанска Агенција за цивилну авијацију саопштила је у међувремену да је затворила свој ваздушни простор за све комерцијалне летове због ескалације напетости са суседном Индијом. Премијер Пакистана Имран Кан позвао је на разговоре званичнике Индије . Рекао је да се нада да ће "здрав разум" спречити ескалацију сукоба измедју две суседне нуклеарне силе. Из Кремља поручују да су забринути због растућих тензија и позивају две земље на уздржаност. Сличну поруку послао је и амерички државни секретар Мајк Помпео.

Цивилно-војни аеродром Лађевци код Краљева званично је предат на употребу предузећу "Аеродроми Србије". Очекује се да буде пуштен у саобраћај на Видовдан. Влада ће у Аеродром "Морава" у наредном периоду уложити око 8 и по милиона евра. На прелазак аеродрома из војног у цивилни чекало се осам година, а министар одбране Александар Вулин каже да је оно што је обећано сада испуњено, те да је ово велики дан не само за Краљево, већ за читав регион. То је могућност за туристички и економски развој, за карго и путнички саобраћај, навео је Вулин.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи