Таласање - Шетња

У спремности да мењају своје, али и туђе навике по питању рециклирања, у Србији предњаче жене, показало је национално истраживање „Управљање отпадом у домаћинствима у Србији“. О томе разговарамо са гошћом, Наталијом Остојић, која је у име канцеларије UN Women Србија предводила пројекат у сарадњи са неколико компанија и организација.

„Београдске разговоре о науци", у оквиру којих се, током фебруара и марта, одржавају различити семинари, организује Институт за истраживање и развој сложених система, уз подршку Центра за промоцију науке. Циљ пројекта је подстицање комуникације између истраживача из различитих научних области, као и између научника и грађана. О којим темама ће бити речи у наредном периоду и каква су досадашња искуства чућемо од др Сање Ивковић, вишег научног сарадника Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић".
Time Code, један од првих музицких пројеката овог типа у региону, бави се организацијом концерата електронске музике на јединственим локацијама у Србији и региону. Осим музике, посетиоцима ових догађаја откривају се занимљива места у нашој земљи, као што су кровови града, торњеви, резиденцијални простори, музеји и споменици. Циљ пројекта је промоција музике, извођача као и јединствених локалитета у модернијем светлу, о чему нам говори Димитрије Јелић, оснивач Time Coda.

Овог пролећа на Првом програму РТС-а гледаћемо чак пет премијерних домаћих серија. Већ од прве недеље марта почиње емитовање нових играних серија, које жанровски и тематски обухватају широк распон - од одрастања у специфичним друштвеним околностима, преко српске историје до драме и трилера. Нове серије најављује Марко Новаковић, одговорни уредник Редакције драмског и домаћег серијског програма у РТС-у.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи