Новости дана

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да су синоћ породици Милије Вулићевића у селу Видање код Клине украдени стеона јуница, два телета и аутомобил, који је јутрос пронађен неколико километара од имања. Истиче се да је то најбројнија, дванаесточлана српска породица у Видању и подсећа да је била на мети лопова још 2006. године. Канцеларија упозорава да такви инциденти продубљују јаз између српског и албанског народа и стварају климу несигурности, посебно када се крађе догађају у српским енклавама. Од полиције у општини Клина и међународних снага Канцеларија за Косово и Метохију захтева да појачају безбедност преосталих српских житеља и покажу да ли су заиста у служби стварања мултиетничког друштва које почива на поштовању људских права.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да нема нових информација у вези с трагедијом која се јуче догодила у седишту Ауто-мото савеза Србије у Београду, а у којој је убијен председник те организације Мирко Бутулија, наводећи да се чекају резултати истраге. Стефановић је истакао да се догодила ужасна трагедија која је дубоко потресла све оне који су познавали и Мирка Бутулију и Предрага Ђурђева и изразио саучешће породицама. Мирко Бутулија подлегао је јуче повредама након што је у њега пуцао генерални секретар Ауто-мото савеза Србије Предраг Ђурђев, који је потом извршио самоубиство.

Невреме у Далмацији, на Црногорском приморју и у Херцеговини. Најјача бура дувала је у Макарској, чак 191 километар на сат, а у Сплиту је достигла 176 километара на сат и најјача је у последњих десет година. У приобаљу је избило и неколико пожара. Орканска бура зауставила је сав поморски саобраћај, а затворени су и неки мостови и путеви. Орканска бура јачине преко 100 километара на час у Херцег Новом је проузроковала штете на електро мрежи, заленилу, на крововима кућа, а однела је и део крова Института Игало. У Бару је олујни ветар оборио велику скелу. Јак олујни ветар који је током ноћи дувао у Требињу чупао је стабла, носио кровове, рушио монтажне зидове са продајног центра, а оштећена је и јавна расвета. Како се наводи, јаки удари ветра очекују се и данас.

Свечана сала Југословенске кинотеке од данас носи назив "Макавејев", по недавно преминулом редитељу Душану Макавејеву. Таблу са именом једног од најзначајнијих југословенских и европских редитеља открио је млади филмски редитељ Огњен Главонић. Директор Југословенске кинотеке Југослав Пантелић најавио је пројекцију филма "Невиност без заштите" Душана Макавејева у оквиру програма 47. Феста.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво