Новости дана

Председник Александар Вучић рекао је, на крају учешћа на Минхенској безбедносној конференцији, да му је најважније то што су сви видели, и у Минхену и пре тога у Србији, колико је тешка атмосфера када је реч о решавању питања Косова. Било је, истиче председник, једнако важно да водећи светски политичари у Минхену чују шта је истина, наш став и контрааргументе и одговор на оно што Приштина иначе прича страним партнерима.

После 11 година од једнострано проглашене независности Косова, јасно је да је пројекат Приштине доживео потпуни пораз, јер без договора са Београдом нема решења тог питања и то је највећи допринос српске политике који смо дали у протеклом периоду, наводи шеф српске дипломатије Ивица Дачић. Ивица Дачић је истакао да не зна шта Приштина данас слави и упитао шта су они урадили за 11 година.

Амерички председник Доналд Трамп наводи да САД траже од европских савезника да "приме назад више од 800" бораца Исламске државе заробљених у Сирији и изведу их пред суд. "Калифат је спреман да падне", написао је Доналд Трамп на Твитеру, пренео је Ројтерс.

Шабан Шаулић, "краљ народне музике", како су га с поштовањем звали, погинуо је у 68. години у саобраћајној несрећи у Немачкој, близу града Билефелда. Посебног гласа и талента, оставио је неизбрисив траг у нашој народној музици.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво