Таласање - Шетња

Због великог броја оболелих од грипа, а ради спречавања ширења епидемије, продужен је школски распуст. Kако се заштитити? У ком случају се обратити лекару? Kоја је разлика између прехладе и грипа? Kако ојачати имунитет? То су нека од питања за др Срђу Јанковића, имунолога у Универзитетској дечјој болници у Тиршовој.

Kолико је филантропа међу нама и колико смо као појединци и друштво свесни да можемо да допринесемо бољем и хуманијем животу? О филантропији и Виртус наградама, разговарамо са Маријом Митровић из Траг фондације.

Запослени професионални возачи који имају Ц, Д и Е категорију, од јануара следеће године биће у обавези да у домаћем и међународном саобраћају, уз возачку дозволу, имају сертификат и квалификациону картицу. Од недавно, те документе могуће је добити и у Србији. Више о томе, у прилогу Весне Барбуловић.

Део „Шетње" посвећујемо и нашем великом песнику Лази Kостићу. Његовог живота и дела, као и велике љубави према Ленки Дунђеркој, подсећамо се кроз две, управо отворене изложбе у Сомбору. Саговорници су нам Милан Степановић, аутор изложбе „Тад моја вила преда ме грану", посвећене 110. годишњици песме „Santa Maria Della Salute" и Милка Љубоја, коауторка изложбе „Лаза Kостић у Сомбору".

У рубрици „Спорт - више од игре", Снежана Пантовић говори о статистици у спорту.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво