Новости дана

Београд и Приштина су стотинама хиљада миља далеко од споразума, а косовски Албанци симулирају некакву реалност која не постоји, а добар део међународне заједнице се прави да то не види, утисак је који је председник Србије Александар Вучић стекао из низа разговора и контаката са званичницима у Минхену, током конференције о безбедности. Председник је коментарисао и говор немачке канцеларке Ангеле Меркел на Минхенској безбедносној конференцији. Рекао је да је био интересантан, пре свега зато што је дефинисао не само немачку политику, већ и политику Европе у наредном периоду.

Вучић ће учествовати на панел дискусији "Безбедност у Југоисточној Европи: два корака напред, један корак назад", на којој ће, истиче, као и увек до сада, "без длаке на језику", говорити о односима Београда и Приштине и разјаснити да Београд није направио ниједан корак назад.

Здружена вежба јединица Министарства унутрашњих послова које обављају послове контрадиверзионе заштите одржана је испред Палате "Србија". Желимо да наша полиција буде технолошки најсавременије опремљена у читавом региону, поручио је министар Небојша Стефановић.

Македонска полиција је у синоћној акцији ухапсила око 20 чланова Исламске државе, јавља портал 24 Инфо. Полицијска акција је спроведена око пет часова у неколико градова у Северној Македонији. Заплењена велика количина оружја.

Екипа Партизана победом у Бачкој Паланци наставила је такмичење у Суперлиги Србије. Црно-бели су савладали Бачку са 2:0 и наставили потеру за водећим екипама на табели. Фудбалери Црвене звезде убедљиво воде на табели Суперлиге, а на почетку другог дела шампионата на "Маракани" гостује екипа Војводине (16.00).

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво