Доживети стоту

Волонтерски сервис београдске општине Звездара прекјуче је прославио осми рођендан. За тих осам година под окриљем ове организације на стотине волонтера је пружило више од 20 хиљада услуга особама са посебним потребама и усамљеним старијим суграђанима. О доброти која нема цену, а често значи живот разговараћемо са шефом Одсека за социјалну заштиту Одељења за друштвене делатности  и координатором Волонтерског сервиса општине Звездара Радмилом Урошевић.

Упознаћемо и старину Радоша Радовановића из села Коњевићи, члана Удружења пензионера Чачка, а биће речи и о ејџизму, облику дискриминације због година старости.

Минуте за здравље ћемо издвојити за нову процедуру у лечењу периферних артерија и за нову технику припреме венског графта за бајпас. Такви захвати недавно су урађени на Институту за кардиоваскуларне болести „Дедиње" у Београду.

Време за добру књигу издвојили смо за роман "Промени ме" словеначког писца Андреја Блатника уз приказ Светлане Младеновић.

Насловна страница - Са прославе рођендана Волонтерског сервиса Звездара

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Први програм, 9:05.

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи