Спортски споменар

Репризирамо емисију у којој нам је одбојкаш Петар Станишић. Каријеру је случајно почео у београдском “Занатлији”. Већ наредне године клуб је променио име “Југославија”. Током наредних 10 година Станишић је био капитен тима који је освојио 4 титуле првака Југославије и 3 Купа. Касније је играо и у “Партизану” са којим је по једном тријумфовао у шампионату државе и националном Купу. Био је и репрезентативац Југославије и учесник Универзијаде у Торину 1960. Био је и веома успешан тренер.

Склон  хумору, за себе каже да је тролична личност: одбојкаш, глумац и новинар. Читаву деценију био је глумац-првак београдског омладинског позоришта "Иво Лола Рибар". Био је новинар "Вечерњих новости", „Младости", "Света", "Кекеца", "Наше борбе" и часописа "Одбојка" и "Ћао". Сарађивао је и у бројним радијским и телевизијским емисијама.

У емисији ће између осталог говорити: како је постао одбојкаш уместо глумца. Искуству када је истовремено био играч и тренер "Партизана". Путовањима у иностранство. Дуелима са водећим европским тимовима педесетих и шездесетих година.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Спортски споменар Спортски споменар

Аутор:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]