Спортски журнал

Вечерас се играју прве две утакмице осмине финала Лиге шампиона у фудбалу. Манчестер јунајтед дочекује ослабљену екипу Пари сен Жермена, док се у исто време, од 21 час, игра утакмица Рома-Порто. Игра се и прва утакмица Лиге Европе, од 18.55 у Истанбулу се састају Фенербахче и Зенит. У сусрет овим дуелима, разговарамо са тренером Иваном Голцем , који је ових дана уврштен у кућу славних у Шкотској, земљи у којој је оставио запажен спортски траг.

Милица Гардашевић, репрезентативка Србије у скоку у даљ, пре неки дан је проглашена за најуспешнију атлетску млађу сениорку,а ексклузивно дознајемо да је добила позив за други најпрестижнији митинг који се одржава у суботу у Бирмингему. Разговарамо са надареном скакачицом, која је - захваљујући изузетној сарадњи с тренером Марком Милинковим- само у првом месецу ове године тријумфовала на два митинга, Јаблонецу у Чешкој и Улстенвику у Норвешкој, где је скоком од 6 метара и 52 центриметра извадила визу за Првенство Европе у дворани, које се дешава почетком марта у Глазгову.

У недељу почиње двадесети турнир `Играјмо за 16`, у знак сећања на наше трагично страдале колеге током НАТО агресије. У првој фази турнира надмећу се екипе из наше куће, да би им се доцније придружили и бројни други учесници такмичења које је из године у годину све масовније. Разговарамо са Мирославом Медићем из Организационог одбора овог меморијалног надметања.

На турниру у Бангкоку јутрос рано по нашем времену- успех двојице представника Србије. Јанко Типсаревић је био бољи од Тсунг-Хуа Јанга у три сет, а Виктор Троицки у два од Дука Хи Лија из Јужне Кореје. Куриозитет - била је ово прва Типсаревићева победа на званичном мечу после годину и по дана.

Селектор ватерполо репрезентације Србије  Дејан Савић објавио је састав тима за утакмицу са селекцијом Румуније у Европа купу. На ЕЈОФУ у Босни и Херцеговини данас од наших представника учествује Сабахудин Растић у нордијском скијању. Претходно је Зоја Грбовић завршила такмичење у аплскм скијању, поново ће на стазу сутра ујутру, када је очекује велеслалом.

Из света - преминуо је легендарни голман енглеске фудбалске репрезентације Гордон Бенкс. УЕФА је донела одлуку да клубови који буди играли утакмице Лиге шампиона и Лиге Европе своје сусрете почну минутом ћутања и тако одају почаст погинулом фудбалеру Емилијану Сали.

Данашњу емисију уређује и води Жељко Стефановић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи