Новости дана

Председник Александар Вучић истакао је у разговору са потпредседником Владе Молдавије задуженим за евроинтеграције Јуријем Леанком, да је неопходно подстаћи унапређење политичког дијалога и економске сарадње двеју земаља, јер су билатерални односи пријатељски, али не и довољно развијени. Вучић је захвалио због принципијелне позиције Молдавије да не признаје једнострано проглашену независност Косова и на подршци по том питању у регионалним и међународним организацијама. Леанка је захвалио Србији за политику поштовања суверенитета и територијалног интегритета Молдавије. Председник је госта упознао и са застојем у дијалогу Београда и Приштине, изазваним увођењем такса на производе из централне Србије, што је противно ЦЕФТИ , чији је потписник и Молдавија.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је како је очигледно да су албански представници недговорни и да би волео да Албанце воде разумнији људи. Он је то рекао поводом изјаве Рамуша Харадинаја да питање корекције границе Косова одговара само руском председнику Владимиру Путину и да ће свако ко отвори питање границе бити непријатељ албанског народа.Ђурић указује да Србија не може бирати представнике Албанаца, већ треба да води рачуна о заштити својих интереса и у економском и политичком смислу настави да јача.

Македонске власти почеле су уклањање службених ознака из владиних зграда како би се припремили за нови назив државе Република Северна Македонија. Премијер Зоран Заев требало би да говори на церемонији, на којој ће бити подигнута застава НАТО-а. Македонија се припрема да промени ознаке и на граници са Грчком.

Према информацијама Института "Батут", од последица вируса грипа у Србији до сада је умрло 18 људи, а пријављено је око 85.000 грађана са обољењима сличним грипу. Међу пријављеним случајевима највише је деце узраста до четири године. У Чачку је ноћас преминула старија жена највероватније од последица грипа. На интензивној нези чачанске болнице налази се шест пацијената.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Ненад Селаковић 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво