Новости дана

Председник Александар Вучић и амбасадор Немачке Томас Шиб разговарали су о ситуацији  на Западном Балкану, посебно о односима  Београда и Приштине. Председник Србије је немачком амбасадору  указао на последице које таксе на српску робу имају по односе и стабилност у региону. Још једном је истакао спремност Србије да настави дијалог након што Приштина одустане од неоправданих такса, које, осим српске привреде, угрожавају свакодневни живот Срба на Косову и Метохији.

У Београду се одржава састанак Координационог тела за економске миграције који је основан да се заустави масовни одлазак људи из земље, нарочито младих. Министар за рад Зоран Ђорђевић рекао је за РТС да су у тиму академци, универзитетски професори, експерти за економске миграције, синдикати, уније послодаваца и привредници. Координационо тело ће, према  владиној логистици , урадити акциони план како би Србија постала привредно и економски привлачнија грађанима и страним стручњацима.

Нови интернет претраживач festivalfinder.eu, који је данас представљен у Београду, намењен је публици да открије све уметничке фестивале од музике, позоришта, уличне уметности плеса и литературе широм Европе, а биће водич и за фестивалске менаџере, уметнике, новинаре, блогере, градске урбанисте и остале из европског културног простора.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]