Романо Тхем

Католичка црква обележила годишњицу смрти кардинала Алојзија Степинца. Током церемоније могле су се чути изјаве говорника попут: "Он треба да нам буде мисао водиља и узор".

Првак Чешке Републике у К1 борилачкој вештини, Вацлав Сивак, убедљиво је победио Лукаша Мандина на турниру Тајландског бокса (Muai Thai). Сивак се јавно изјашњава као припадник ромске заједнице у овој земљи, а док је чекао проглашење победника меча био је огрнут ромском заставом.

У Сарајеву отворен Европски омладински олимпијски фестивал за спортисте узраста од 14-18 година. То је највећи спортски догађај у овом граду од Зимске олимпијаде 1984. Такмиче се омладинци из 46 земаља, међу којима су и такмичари из Србије, док млади Роми учествују као волонтери у ПР тиму.

За крај смо оставили занимљиву репортажу о Ромима у Португалу. Каква је симболика жабе у њиховим веровањима и како овај елемент њихове културе користе Португалци који гаје предрасуде о припадницима ромске мањине? - само су нека од питања која дотиче ова прича.

Емисију воде Уна Бериша и  Бранко Ђурић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара