Новости дана

У оквиру кампање "Будућност Србије" председник Александар Вучић  је и данас у  посети Пчињском округу. У Врању је положио камен-темељац за изградњу станова за припаднике служби безбедности. Председник је поручио да ће ти станови олакшати будућност припадницима снага безбедности. Истакао је да ће они остати да живе на  југу Србије, а грађани ће бити безбеднији  јер ће знати ко их чува и ко им помаже да се осећају сигурно.

Председник Александар Вучић изјавио је да без договора Београда  и Приштине нема решења, а да је за Србију најважнији мир. Истакао је да је Србија довољно јака да и без договора настави изградњу боље будућности. Поновио је како Београд води рационалну, озбиљну и одговорну политику, политику мира и постепених корака, приближавања до компромиса.

Земље чланице Европске Уније забрињава неочекивани спор Француске и Италије. Француска је привремено повукла амбасадора из Италије, као упозорење Риму да се не меша у француске унутрашње ствари. Амбасадор је опозван после вишемесечних критика појединих итајанских министара на рачун француских званичника и ненајављеног састанка потпредседника италијанске владе Луиђија Ди Маја са учесницима протеста "жути прслуци" ове недеље у Француској.

Грчки парламент гласа о ратификацији Протокола о приступању Македоније НАТОУ, након што је обезбеђена већина гласова. Грчки парламент ће, потом, послати вербалну ноту Министарству спољних послова Северне Македоније, које може одмах да обавести Уједињене Нације и све државе да је ново уставно име „Северна Македонија" ступило на снагу. Парламенти осталих земаља-чланица Алијансе такође треба да ратификују протокол.

Уредник и водитељ - Мирослав Војводић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво