Таласање - Шетња

Зашто је последњих година све више деце са говорно-језичким поремећајима? Где родитељи греше? Када се обратити логопеду? До каквих све проблема у каснијем узрасту може да доведе неправилан говор деце? Колико ће се недостатак логопеда одразити на правовремено уочавање говорних потешкоћа код деце? О томе, у разговору са Маријаном Мирковић из Удружења логопеда Србије и Завода за говорну патологију.

Велики египатски музеј, чија је изградња у току, простираће се на готово пола милиона квадрата и биће највећи музеј на свету посвећен једној цивилизацији. У њему ће се на једном месту наћи читав древни Египат , а неки од експоната ће моћи да се виде први пут. О значају новог музеја за Египат али и за читав свет разговарамо са амбасадором Египта у Србији, његовом екселенцијом Амр Алгувејлијем. Египтолог, проф. др Ненад Марковић говори о значају предмета који ће се наћи у музеју.

Професор Технолошко-металуршког факултета др Драган Повреновић најављује овогодишње, 15. Такмичење за најбољу технолошку иновацију, као и почетак обуке за учеснике Такмичења за најбољу средњошколску иновацију. Подсећамо се и зашто је то такмичење важно.

Кошаркаш Стефан Стојачић је актуелни шампион света у баскету „три на три". Има три факултетске дипломе. Био је јуниорски светски шампион у кошарци са репрезентацијом Србије 2007. године и двоструки је јуниорски шампион Европе. Као деветогодишњак освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у шаху. Стојачић је запослен као дипломирани мехатроничар и - свира клавир. Више о њему, у прилогу Снежане Пантовић.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво