Новости дана

Економска сарадња Србије и Словеније добро напредује, оценили су у Београду председник Александар Вучић и градоначелник Љубљане Зоран Јанковић. Изразили су задовољство што се повећава обим инвестиција из Србије у Словенији.

Јанковић је поручио да је Љубљана вољна да подели искуство и пројекте који су помогли да 2016. године главни град Словеније постане Зелена престоница Европе, како би се и Београд кандидовао за исту титулу. Вучић је истакао да би за Београд и друге градове у Србији било значајно да уче од Љубљане и примењују сличне пројекте.

Став Вашингтона је да одлука приштинских власти о такси на робу из централне Србије мора бити суспендована како би се отворио пут ка дијалогу Београда и Приштине, поновио је заменик помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Метју Палмер у разговору са Далибором Јефтићем, косовским министром за заједнице и повратак у оставци. Сва отворена питања, оцењује, треба решавати дијалогом, а такса неповољно утиче на односе два народа.

Председник Венецуеле Николас Мадуро поручио је америчком председнику Доналду Трампу да је његова идеја о слању војске у Венецуелу сулуда. Мадуро је навео да ће се бранити уколико до тога дође. Главни разлог напада Сједињених Држава су, каже Мадуро, природна богатства Венецуеле, укључујући нафту.

Дан безбедности на интернету Србија дочекује, као прва у региону и десета у свету према развоју информационих технологија. Међутим, најчешће и најтеже злоупотребе интернета дешавају се с децом школског узраста. Зато је едукација у школи и доминантнија улога родитеља, кључ за решавање проблема, каже државна секретарка у Министарству телекомуникација Татјана Матић.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Марица Сердар.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи