Таласање - Шетња

Мисија Међународног монетарног фонда завршила је проверу споразума са нашом државом, назван „чуваркућа“. Главне поруке су да морају да се убрзају структурне реформе и да би јавни сектор требало да буде бољи у овој години. Које су кључне реформе које очекују Србију, какве је ефекте дала мера забране запошљавања, када се може очекивати побољшање стандарда, нека су од питања за професора Милојка Арсића са Економског факултета.

Главни адут српске привреде могло би у наредним годинама да постане рударство, ако се на некој од 127 локација у Србији, где међународне компаније истражују, пронадју нове, значајне количине - злата, сребра, бакра, литијума, оцењују стручњаци. У "рударској грозници" у Србији учествује више од 50 компанија, од којих је половина са страним капиталом. Долазе из Канаде, Велике Британије, Кине......Да ли рударство може бити карта на коју ће се играти у наредним годинама, па и деценијама истраживала је Наташа Аћимовић.

После деценија смене на власти генерала и припадника две политичке династије, нови премијер Пакистана је Имран Кан. Реч је о једном од најбољих играча крикета у историји, Оксфордски је дјак, велики патриота и,како се сам декларише-искрени борац против корупције и политичке нестабилности у својој домовини, кога уједно прати глас да је миљеник жена. О националном хероју који је без икаквог политичког искуства преузео власт у турбулентном Пакистану, његовим политичким амбицијама, али и врло контроверзним детаљима из приватног живота чућете у рубрици Јелене Видић „Поглед на свет".

Шта је истина, а шта су митови и заблуде о правилној исхрани. Како наћи праву меру и решити дилеме у вези са "здравом храном" у времену када смо свакодневно затрпани потпуно различитим информацијама на ту тему. Гошћа Мирјана Пешић, професорка Пољопривредног факултета.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво