Новости дана

Србија је постигла одличне резултате у претходном периоду и јасно је да наставља пут реформи, закључено је на састанку председника Александра Вучића са делегацијом мисије Међународног монетарног фонда. Шеф мисије Џејмс Роуф истакао је да је Србија остварила добре фискалне резултате и да у 2019-ој очекује привредни раст између 3 и по и 4 одсто. Вучић је захвалио Роуфу на посвећености и подршци коју је пружио нашој земљи у процесу реформи. Сагласили су се да је неопходно радити на приватизацији Петрохемије и Комерцијалне банке, реформама пореске администрације, систему плата у државној управи и унапређењу пореске политике.

Кинези вечерас дочекују Нову годину. Почиње владавина Свиње, која доноси напредак, срећу и велике могућности. Првог дана нове године почиње Пролећни фестивал. За милионе Кинеза празник је прилика за породична окупљања и даривања, па су велике гужве на аеродромима, станицама, у продавницама. Председник Си Дјинпинг уз честитке кинеском народу и свим етничким групама, истиче одговорност државе да стално побољшава добробит народа и одржава дуготрајан развој привреде.

По налогу Вишег јавног тужилаштва, полиција је привела двојицу младића за које се сумња да су у суботу носила импровизована вешала на протесту "један од пет милиона". Они се сумњиче да су починили кривично дело расне и друге дискиримнације, рекла је портпаролка тужилаштва Ирена Бјелош.

Светски је Дан борбе против рака. У свету је прошле године оболело 18 милиона људи, а умрло је више од 9 и по милиона. Радио Телевизија Србије је пре годину дана покренула Националну кампању Рак је излечив - циљеви су боља превенција,  дијагностика и лечење. Кампању водимо уз подршку министарства здравља, и других пријатеља кампање, важан партнер је и Институт за јавно здравље Батут.

Уредник емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Марица Сердар

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи