Новости дана

Приштинска скупштина усвојила је ноћас Нацрт закона о задацима, одговорностима и надлежностима приштинске делегације у дијалогу с Београдом. Усвојен је и буџет, као и нацрт статута комбината Трепча, а који се односи на општу организацију Трепче као акционарског друштва. Поводом најновијих одлука Приштине о промени Статута Трепче, реаговала је и Kанцеларија за Kосово и Метохију. Према речима директора Kанцеларије Марка Ђурића, на делу је наставак отимања и пљачке наше Трепче из 2016-те године коме смо се, подсећа, тада супротставили. Усвајање статута рударског комбината "Трепча" представља даљи корак у низу правног насиља које спроводи Приштина, изјавио је генерални директор "Трепча север" Јован Димкић. Упозорио је да су у односу на то, таксе "мало дете", јер ово, каже, може да има далеко веће негативне последице од такса. Димкић је рекао да Статут Трепче од почетка има крајње негативан предзнак да се ради о политичком акту који је усмерен пре свега ка отимању државне имовине Србије.

Вашингтон је информисао Москву писаним путем о условима за поновно покретање преговора о Споразуму о нуклеарним снагама средњег домета, јавља Тас позивајући се на неименованог званичника из Савета за националну безбедност Беле куће. Исти амерички званичник је рекао и да ће "само потпуно и проверљиво уништење руских ракета и опреме која уз њих иде, бити решење за руско кршење Споразума".

Мексички редитељ Алфонсо Kуарон најбољи је редитељ по избору Америчког удружења редитеља, јавља Ројтерс. Он је на церемонији у Лос Анђелесу награђен од еснафског удружења за свој полуаутобиографски црно-бели филм "Рома" о слушкињи у једној породици у Мексико Ситију 1970-их година, чиме је потврдио свој статус главног кандидата за новог Оскара. "Рома", која је већ добила највеће похвале критичара, има 10 номинација за Оскара, укључујући и оне за најбољи филм и за режију.

У 18-ом колу АБА лиге, од 17 часова, кошаркаши Меге дочекују Задар, а од 19 Kрка ће угостити ЕФ-ЕМ-ПЕ.

Уредник - Мирослав Војводић

Уредник - вести Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи