Новости дана

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај саопштио је на свом налогу на Фејсбуку да је разрешио дужности министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја Ненада Рикала. Српска листа саопштава да је Рикало смењен јер њени чланови не пристају на гажење права Срба. Очекује се да за новог министра буде именован Бобан Станковић из Самосталне либералне странке, али још нема званичне потврде.

Косовска скупштина расправља о буџету, да не би дошло до блокаде финансија. Из странке Рамуша Харадинаја кажу да имају довољан број гласова посланика да изгласају буџет. На седници ће се расправљати и о "Трепчи".

Сједињене Америчке Државе данас обустављају примену три деценије старог Споразума о ракетама средњег и кратког домета. Оптужују Русију за његово кршење, а Доналд Трамп предлаже нови споразум. Из Брисела упозоравају да се тиме нарушава безбедност у свету и да Европа неће бити полигон за сукоб супер сила. 

Руски председник Владимир Путин изјавио је, објављујући одлуку о обустави примене Споразума о нуклеарним снагама средњег домета, да Русија неће поставити ракете у Европи све док САД на европском тлу не поставе сопствене ракете. 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво