Време спорта и разоноде

После великог успеха који је постигла песмама "Заувек" и "Cafe", Лена Ковачевић је снимила нову песму."Дубине" је назив нове нумере којом је, поново, успела да донесе новине на домаћу музичку сцену. У питању је емотивна балада, карактеристичног звука, данас је први пут слушамо на нашем програму и с Леном причамо о неким лепим, финим детаљима из њене каријере. Следи и видео спот за ову нумеру, не треба ни сумњати да ће сва чула уживати.

Марта прошле године у Новом Саду Александар Инђић постао је првак Србије у шаху. Овај младић из Београда, наравно велемајстор, од тада готово да не зна за предах. Радо је виђен на турнирима широм света- учествовао је на    "Sitges Open"-у Шпанији, Европском клупском купу у Грчкој, првенству света у "рапиду"и "цугеру"- неки су били више, неки мање успешни, али на цени је и многи воле да га виде у својим срединама. Код нас долази директно са Гибралтара, на радост бројних љубитеља древне игре.  

Карате има будућност као мало који спорт. Иначе трофејна дисциплина, свакодневно избацује нове асове и оне пред којима ће се клањати спортска Европа. Једна од таквих је наша данашња гошћа Андријана Васовић. Прошлог викенда освојила је бронзану медаљу на турниру К1 Премијер лиге у Паризу, који се бодовао за олимпијску ранг листу. Млада српска каратисткиња, чланица Студентског града, првакиња је Балкана, бронзана на Европском првенству за кадете, јуниоре и млађе сениоре, a о осталим освојеним медаљама и трофејима причаће пред нашим микрофоном. Има огромну жељу да учествује на Олимпијским играма у Токију, а ми да је данас фино угостимо.

Долази нам у госте и Ненад Перуничић, тренер рукометног клуба Црвена звезда и репрезентације Србије. Где други неће да подметну руку- он ће главу, такав је. Доказао је то још једном, преузимајући кормило националног тима уочи Светског првенства, где се наши момци дефинитивно нису прославили, али се од селектора није чула ниједна лоша реч на њихов рачун. Познат је и по надимку Терминатор, кога је - у играчко време- добио захваљујући корпуленцији, разорном шуту и агресивној игри у нападу. Фајтер је и данас, у сваком погледу, на спортском плану и у приватном животу.  

Најпознатији реге састав на нашим просторима, "Del Arno Bend", после више од деценије, 25. јануара објавио је нови албум, под називом „Ако не знаш шта да радишˮ. Бенд ће тим поводом одржати и велики београдски концерт у Дому омладине 9. фебруара и својој публици приредити један  музички догађај за памћење. Долази нам у студио Јован Матић, увек располежен за лепе музичке и топле људске приче.  

Придружиће нам се у студију и Александар Арежина из продуцентске куће `Лонг Плеј`. Најпре ћемо чути утиске са концерта `Корни групе`, првог кога су под овим именом одржали Корнелије Ковач, Јосип Бочек и њихови другари, у Центру `Сава`. Арежина ће нам саопштити и најновије детаље у вези гостовања чувене рок групе `Јураја Хип`, која нам поново стиже 5. фебруара. Свираће неке од нумера са свог новог албума "Living the dream", али и и добро познате песме којима су `разарали` рокенрол свет још давних седамдесетих година прошлог века.

Током емисије представљамо и кошаркашки клуб `Победник 011`, који је акценат у раду ставио на производњу бисера овог спорта, неких нових клинаца који ће пунити дворане, као и њихове опште и здравствене културе. Ова спортска дружина има генерације кадета, пионира, млађих пионира и почетника. Са нама ће бити Драган Шуковић, дипломирани кошаркашки тренер, као и  Горан Шоботовић, директор ОШ `Радоје Домановић`, у којој `Победник 011` организује акцију бесплатних тренинга за децу за време распуста.  

Kао емисија која, поред спорта, третира и дешавања из јавног, културног и уметничког живота, и данас емитујемо серију звучних медаљона, прилога из разних сфера света који нас окружује. Сутра у подне у `Kомбанк дворани` одржава се бесплатан концерт за децу, под називом `Чудесан свет музике`. Више детаља о овом магичном путовању кроз свет нота изнеће нам диригент Станко Јовановић. Институт за уметничку игру организоваће интензивне часове класичног балета током распуста основних и средњих балетских школа, које ће водити Балет мајстор Бахрам М. Јулдашев. `Одвијање свитка- књижевна критика о песништву Милице Јефтимијевић Лилић`- једна је од књига које су угледале светлост дана и побудиле пажњу. У Београдској филхармонији увелико припремају нове концерте за бебе. Програми у трајању од око 30 минута, прилагођени су деци узраста од 0 до 24 месеца, а посета овим концертима представља сјајно искуство не само за малишане, већ и за родитеље. У издању `Службеног гласника`, појавила се књига `Kина у Европи`. У њој се разматра и описује однос НР Kине с европским државама, од њеног оснивања, 1949, до данас,а нашим слушаоцима о томе говори ауторка Сања Арежина. 

Прва самостална изложба Милице Лојовић, под називом `Под притиском` биће отворена у уторак у Галерији Kоларчеве задужбине .`Фестивал љубави` одржава се у `српској Атини`, у Новом Саду. Бележимо и `Kобасицијаде` у Шиду и Бачкој Паланци. Београд је у 2019. години добио још један филмски фестивал- `ДОK #1` је нови фестивал документарног филма који ће употпунити филмску сцену својим програмом. Изложба радова од папирне пулпе, ауторке Александре Ракоњац, под називом `Светлуцање у нама`, постављена је прексиноћ у `Галерији 73` на Бановом брду. На изложби која ће бити отворена 7. фебруара у галерији Центра за културу и образовање Раковица, биће представљено двадесетак радова Матије Рајковића. Београдски рок бенд `Witch 1` вечерас изводи серију великих светских рок и поп хитова. Kутија је послужила као тема за једну интересантну изложбу у Малој галерији УЛУПУДС-а. У Kултурном центру Београда у току је перформанс `Продавница празнине`, Јусуфа Хаџифејзовића. Из богатог програма Kултурног центра Зрењанина за наредну седмицу издвојили смо балетску представу `Лепотица и звер`, као и отварање изложбе слика Данијела Бабића.

Још два дана у KЦ Чукарица отворена је изложба фотографија под називом `Од линије до форме`, аутора Матије Јевтића. У музичкој кући `Метрополис`, сваког викенда нова дешавања- синоћ је наступао Немања Kојић Kоyот, вечерас следи нова звучна посластица. У Дому омладине Београда одржавају се тематске вечери, на којима се говори о најбољим албумима 20. века. Познати критичари доносе своје омиљене плоче и дискутују о њима. У понедељак, у улози модератора биће Мома Рајин и Жикица Симић. Најављујемо и манифестацију „Свадбена магија", која промовише делатности везане за организацију венчања и других свечаности. Наш саговорник је и фудбалски тренер Александар Јањић, који се управо вратио из Лондона, посету Енглеској искористио је за уживање и фудбалско усавршавање.  

И ове суботе гастрономским ужитком обрадоваће нас витез кулинарства Милијан Стојанић, стиже још један предлог јеловника за недељни ручак, Дом омладине Београда, `Академија 28` и Kултурни центар Чукарица поделиће улазнице за фина културна дешавања нашим редовним слушаоцима. Уз све то, музичка понуда саткана од актуелних хитова, али и оних из осамдесетих година прошлог столећа, рефрени који увек милују душу.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи