Новости дана

Протест Срба "Против анексије Северне Косовске Митровице" одржан је испред зграде Европске уније и Еулекса у северном делу града . Окупљени Срби из свих делова јужне покрајине поручили су да то неће дозволити и да ће се борити свим легитимним средствима. Директор здравственог центра Косовска Митровица, Милан Ивановић, навео је да је у протеклих 20 година било више од хиљаду протеста због албанског насиља, посебно у последња три месеца због антисрпских такса, а сада и покушаја анексије Северне Митровице.

Председник Александар Вучић и амбасадор Русије Александар Чепурин оценили су да је посета председника Владимира Путина Београду била веома успешна и од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње двеју земаља. Они су размотрили резултате посете, која је, каже Чепурин, оставила траг у заједничкој историји, као и конкретне кораке за реализацију договора и споразума потписаних у Београду. Било је речи и о ситуацији у региону, посебно о дијалогу Београда и Приштине.

На представљању Сиве књиге Националне алијансе за локални економски развој, премијерка Ана Брнабић је рекла да ће Влада наставити да се бори против сиве економије, за фер тржиште, бољи живот грађана и трансформацију економије и друштва. Она је указала да је НАЛЕД одиграо кључну улогу у реформама система електронске пријаве сезонских радника, пријаве имовине и ослобађању пореза и доприноса младих предузетника.

Нишка полиција ухапсила је возача аутомобила "шкода суперб" Д. С. из Раковице, који је учествовао у јучерашњем тешком удесу на наплатној рампи у Дољевцу, у којем је једна особа погинула, а пет је повређено, потврђено је РТС-у у Основном јавном тужилаштву. Д. С. је "шкодом" возио директора Коридора Србије Зорана Бабића, када је, вероватно због магле, ушао у погрешан канал за наплату путарине и налетео на "опел" у којем је страдала путница С. Г. из Дебелице код Књажевца. Бабићевом возачу одређено је задржавање до 48 сати.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво