Новости дана

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо председнику САД Доналду Трампу у коме му је затражио подршку за проналажење трајног и одрживог решење за Косово и Метохију и позвао га да посети Србију. Вучић је Трампу захвалио на подршци коју САД пружају Србији на европском путу, а посебно на подршци напорима за очување мира и стабилности на Западном Балкану.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком о регионалним питањима, односима Београда и Приштине, уз стављање акцента на економску сарадњу и инфраструктурно повезивање. Александар Вучић је истакао да је трговинска размена Србије и БиХ у 2018. достигла врхунац од милијарду и скоро 900 милиона евра.

Једна особа је погинула, а пет људи је повређено у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила на ауто-путу код Дољевца. Међу повређенима је и директор "Коридора Србије" Зоран Бабић. Јутрос око 8 сати и 30 минута, на наплатној рампи код Дољевца сударила су се три аутомобила. Једна жена је погинула на лицу места. Повређени су збринути у Клиничком центру у Нишу. Како сазнајемо, Бабић има прелом бутне кости, стабилно је и није животно угрожен. Касније ће из Клиничког центра Ниш највероватније бити пребачен у Београд.

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај остаје чврсто при ставу да таксе увећане 100 одсто на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине неће бити укинуте. Он не искључује ни могућност распада владајуће коалиције. После низа састанака са америчким амбасадором Филипом Коснетом и лидерима странака владајуће коалиције, и захтева Вашингтона да Приштина укине таксе, Харадинај је поновио да је то, како је рекао, "суверена одлука владе Косова".

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић уручио је у северном делу Косовске Митровице кључеве од 24 стана, која су изграђена средствима Владе Србије. Станови су намењени младим брачним паровима и породицама интерно расељених лица. Ђурић је поручио да ће држава наставити са стамбеном изградњом док свака српска породица на Космету не буде имала кров над главом.

У неколико америчких савезних држава је због веома хладног времена умрло најмање 12-оро људи. Због рекордно ниских температура и најављених и минус 50 степени, ванредно стање проглашено је у пет америчких држава. Научници тако ниске температуре образлажу метеоролошким феноменом званим "поларни вортекс''.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво