Доживети стоту

У Србији ће за четири деценије сваки трећи становник бити старији од 65 година. Како ће демографске промене утицати на положај старијих и радно-активних људи? Да ли ће, у таквим околностима, ПИО Фонд бити одржив? Одговоре ћемо потражити од Љиљане Секулић из Републичког завода за статистику, члана Владиног Савета за старење.

Представићемо и најстарију  становницу Србије Надежду Павловић. Има 107 година,  ведар дух и блиставу мисао. Воли да дочекује госте, а највише се радује када јој у кућу дође  председник државе.

Минуте за здравље посветићемо правилној исхрани као добром савезнику против гојазности. О значају декларисања прехрамбених производа и избалансираном јеловнику говориће  Будимка Новаковић специјалиста дијетотерапије и професор на Медицинском факултету у Новом Саду.

Време за добру књигу резервисали смо за најновији роман Јустејна Гордера "Баш како треба" уз приказ Светлане Младеновић.    

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Први програм, 9:05.

Насловна страна - Надежда Павловић
Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи