Моја књига

Слободан Роксандић, глумац и комуниколог, говори о томе зашто ''Реторику'' Бранислава Нушића сматра изврсним делом. Бранислав Нушић, познат по својим комедијама, есејима, причама, драмама и новинским текстовима, аутор је и једног од наших најзначајнијих уџбеника беседништва. Нушић је неколико година на Војној академији предавао реторику, и у писање своје ''Реторике'' унео је доста сопственог практичног педагошког искуства. Наш чувени писац у овом делу пажњу обраћа на беседу, беседника и аудиторијум, при чему често даје сасвим практичне савете у вези са ова три основна елемента од којих зависи успешан беседнички наступ.

Уз то, он укратко излаже историју беседништва и нуди богат избор примера најуспешнијих говора из старог, средњег и новог века, што ово дело и данас чини вредним и занимљивим штивом.

Слободану Роксандићу, који се бави културом говора, дело ''Реторика'' је вишеструко корисно. У емисији ћемо чути којим деловима ове књиге се наш саговорник најчешће враћа, и шта у њима проналази.

Слободан Роксандић завршио је студије глуме, након тога мастер студије комуникологије на Факултету политичких наука у Београду. Оснивач је института ''Main point'' који се бави свеобухватном едукацијом за јавни наступ. Курсеве дикције и јавног наступа које је осмислио до сада је похађало више стотина представника различитих професија.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић
 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво