Новости дана

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић после јучерашњег састанка са представницима Срба са Косова и Метохије у Звечану поручио је да је укидање приштинске таксе на српске производе у интересу и Срба и Албанаца. Ђурић се данас у Звечану састао са владиком рашко-призренским Теодосијем. Обишли су манастир Бањска, задужбину краља Милутина у оквиру којег је обновљен манастирски зид и изграђена нова манастирска продавница средствима Владине Канцеларије. Ђурић је данас у Бањској где је отварио новоизграђени објекат у оквиру комплекса "Рајска бања".

Послодавце у Србији, министар рада подсетио је да до 31. децембра имају рок да звања запослених ажурирају према новом шифарнику. Листа званично признатих занимања последњи пут је мењана пре 28 година, а сада броји више од три и по хиљаде профила. То ће, кажу надлежни, значити грађанима чија звања раније нису била призната, али и послодавцима јер ће лакше моћи да нађу стручњаке.

Помирљиви тонови из Венецуеле! Председник Николас Мадуро рекао је за руске медије да је спреман за преговоре са опозицијом, уз учешће међународних посредника. То је рекао после одлуке Врховног суда да се опозиционом лидеру Хуану Гваиду забрани напуштање земље и замрзну његови банковни рачуни. Истовремено, Национална скупштина Венецуеле на чијем је челу Гваидо, једногласно је усвојила закон о "демократској транзицији" и обнови устава.

Најмање 55 милиона становника САД суочиће се наредних дана са историјским хладноћама и температурама које ће се спустити и на минус 53 степена, а научници овако ниске температуре образлажу метеоролошким феноменом звани "поларни вортекс".

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара