Таласање - Шетња

Једно од новијих истраживања показало је да је од 40 европских земаља Србија на 12-ом месту по учесталости обољевања од малигних болести, али на другом по смртности. Та поразна статистика у великој мери може да се промени бољом превенцијом. У Србији се већ неколико година организују скрининг прегледи за три најчешћа облика малигнитета, али је одзив мали. Нови Закон о здравственом осигурању предвиђа да, убудуће, онај ко се не одазове на превентивни преглед, плаћа трећину лечења. О томе, али и другим новинама које овај пропис доноси разговараћемо са државним секретаром у Министарству здравља, Бериславом Векићем.

Међу водећим узроцима најтежих обољења је пушење. Поводом Националног дана борбе против пушења говоримо о томе шта све треба урадити како бисмо се ослободили те лоше навике, заштитили све оне који су невољно изложени дуванском диму и да ли је могуће применити препоруку СЗО о потпуној забрани пушења у свим просторима.

Власници оружја имали су обавезу да до почетка марта замене оружне листове. Одзив је био прилично скроман јер су, због великих намета, многи  размишљали да своје оружје продају. Ових дана у Скупштинску процедуру ушао је предлог да се рок за ту процедуру продужи за годину дана - и то је једна од тема Магазина.

Чућете сегменте нове емисије КОЈЕКУДА, а Бата Ковач нам најављује повратнички концерт Корни групе.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи