Новости дана

Пленарним састанком у Народној банци Србије, почели су званични разговори са мисијом Међународног монетарног фонда, која ће боравити у Београду до 5. фебруара. Биће разматрано спровођење програма сарадње, одобреног прошле године на период од 30 месеци. Програм је саветодавне природе и назван је „чуваркућа". Циљ је повећање инвестиција, даљи раст запослености у приватном сектору, смањење сиве економије и убрзање реформи, а разговараће се и о изгледима и пројекцијама за период 2019. - 2020. година.

Премијерка Ана Брнабић завршила је посету Колумбусу обиласком Државног универзитета Охајо, једног од водећих државних универзитета у Америци. Са представницима тог универзитета разговарала је о унапређењу сарадње у области образовања и науке, а посебан фокус био је на области иновација у пољопривреди, као и о размени научно-наставног кадра. Премијерка ће данас у Атланти обићи компанију НСР, једну од водећих америчких технолошких корпорација која послује и у Србији. Једна од главних тема биће план за нову инвестицију у нашој земљи  - кампус и Центар за изузетност.  Реализација би требало да почне у марту или априлу ове године, а до 2021., требало би да буде запослено 4 хиљаде 200 људи.

Министар одбране Александар Вулин разговарао је са руским амбасадором у Београду  Александром Чепурином и  захвалио Руској Федерацији за подршку територијалном интегритету Србије и напорима за проналажење компромисног решења за Косово и Метохију.  Вулин је истакао да је због актуелних дешавања у покрајини  отежан даљи наставак дијалога између Београда и Приштине, као и могућност постизања компромиса. Упозорио је и да би формирање „војске Косова" изазвало озбиљне безбедносне проблеме за читав регион. Вулин и Чепурин су  истакли  да су односи Србије и Русије на изузетно високом нивоу.

Сједињене Америчке Државе увеле су санкције венецуеланској државној нафтној компанији и позвале војску те земље да прихвати мирни пренос власти. Оспоравани председник Николас Мадуро и самопроглашени председник Хуан Гваидо боре се за подршку војске. Мадуро најављује велику војну вежбу, а Гваидо нове протесте.  

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво