Доживети стоту

Kоји осигураници имају право на новчану надокнаду за туђу негу и помоћ, а који за телесно оштећење? Са којом медицинском документацијом корисник може да упути захтеве Лекарској комисији Филијале ПИО Фонда да би остварио та права? Одговоре ћемо потражити од директорке Сектора за односе са јавношћу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Јелице Тимотијевић.

Упознаћемо Kаролину Стаменковић и Љиљану Ристић из Удружења "Лужничке рукотворине" у Бабушници. Недавно су представиле збирку рецепата традиционалних јела "Лужничћи рецеписи" и домаћим специјалитетима, у престоници, послужиле старије Београђане. 

Поводом Европске недеље борбе против тумора грлића материце лекари позивају жене да одвоје један дан у години и оду на гинеколошки преглед који спасава живот. О акцији Института за јавно здравље "Батут" под слоганом "Рано откривање може спречити рак грлића материце" сазнаћемо више од наше новинарке Мирјане Николић.  

Рубрику за добру књигу резервисали смо за двојицу лауреата - НИН-ове и награде "Политикиног забавника" - Владимира Табашевића за роман "Заблуда светог Себастијана" и Стефана Тићмија за поетско дело "Ја сам Акико" а у приказу Светлане Младеновић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић. 

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи