Новости дана

У већем делу земље снег је престао, темепратуре су око нуле. Према подацима Ауто мото Савеза Србије, сви прилази зимским туристичким центрима су проходни, путеви се чисте, али на њима има снега, на коловозу до 5 центиметра, па је обавезна и употреба ланаца.

Председник Александар Вучић наставља учешће на светском економском форуму у Давосу, у Швајцарској. Председник  Србије разговарао је јуче с немачком канцеларком Ангелом Меркел о Космету, очувању мира и стабилности у региону, билатералним односима и евроинтеграцијама. Он је рекао да је немачка канцеларка поновила противљење таксама које је Приштина увела за робу из централне Србије. Вучић је у Давосу разговарао и са европским комесаром Јоханесом Ханом о квотама на увоз челика и захвалио Жан-Клоду Јункеру на писаним гаранцијама да те мере неће имати значајан утицај на Србију.  

На помолу је нова криза на релацији Сарајево - Бањалука. Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик сазаво је у Бањалуци састанак с председницима парламентарних странака из Републике Српске поводом најаве Странке Демократске акције да ће иницирати преиспитивање назива Републике Српске.  Састанак је заказан за 15 часова. Огласио се и високи међународни представник Валентнин Инцко. 

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво